THE YUMMY -MELLOW KITCHEN

Every bite will be very special and intended to remind us of the yummy-mellow things in our life.

ogyep's yummy-mellow cakes are made to order homemade cooks. So, no two are alike but all of them are bake from only the HALAL and highest quality ingredients.

So, indulge yourself in this ogyep's yummy-mellow garden kitchen. It will definitely yummy you and yet mellowing others...

THOSE WHO R BZZZ IN D KITCHEN & THOSE WHO LIKE TO PEEP

Sunday, 2 December 2012

AYAHANDA MANAP BIN REPIN TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Al-Fatihah....
Hari Khamis, 15 Muharram 1434H bersamaan 29 November 2012 mencatatkan satu peristiwa sedih & menyayat hati bagi keluarga ogyep..
Perginya Ayahanda tercinta menghadap Illahi pada usia beliau 73 tahun..
Perginya tidak diduga.. 
Tragedi 29 November 2012 itu akan sentiasa meninggalkan kenangan pahit buat kami sekeluarga..
Sesungguhnya, kami sekeluarga redha dengan ketentuan Illahi.. 

BUAT AYAHANDAKU TERCINTA..
Segala puji bagi Allah yang telah memerintah kami untuk bersyukur dan berbuat baik kepada ibu dan bapa, dan berwasiat agar kami menyayangi mereka berdua sebagaimana mereka telah mendidiki kami sewaktu kecil.

Ya Allah sayangilah kedua orang tua kami. Ampuni, rahmati dan redhailah mereka.

Ya Allah ampunilah AYAH KU, dengan keampunan menyeluruh yang dapat menghapuskan dosa-dosa AYAH KU yang lampau dan perbuatan buruk yang AYAHANDAKU lakukan.

Ya Allah, berbuat baiklah kepada AYAHANDAKU sebanyak kebaikan AYAH kepada kami setelah dilipatgandakan, dan pandanglah AYAH dengan pandangan kasih sayang sebagaimana AYAH dahulu memandang ku.

Ya Allah berilah AYAH hak rububiyah-Mu yang telah AYAH sia-siakan kerana sibuk mendidik kami, adik-baradik.


Ampunkanlah segala kekurangan AYAH dalam mengabdi kepada-Mu kerana mengutamakan kami sekeluarga.

Ampunkanlah AYAH atas segala dosa, maksiat dan syubahat yang AYAH jalani dalam usaha menghidupkan kami.

Ya Allah berilah AYAH bahagian ganjaran dari ketaatan yang Engkau hidayahkan kepada kami, kebaikan yang Engkau mudahkan bagi kami, dan taufiq yang telah mendekatkan kami kepada-Mu.

Dan jangan bebankan kepada AYAH segala dosa dan kesalahan yang kami lakukan dan tanggungjawab yang kami abaikan. Dan janganlah tambahkan dosa kami ke atas dosa AYAH.

Bagi ibu bapa dan nenek moyang kami yang telah meninggal, berikanlah mereka rahmat yang menerangi pembaringan mereka di kubur dan rahmat yang menimbulkan rasa aman ketika manusia merasa ketakutan saat dibangkitkan. Jadikanlah lubang kubur mereka daripada taman-taman syurga. Jauhkan lubang kubur mereka salah satu daripada lubang-lubang api neraka.

Ya Allah lemah lembutlah kepada AYAH yang berbaring di kubur dengan kelembutan yang melebihi sikap lembut AYAH kepada KU di masa hidup AYAH.

Ya Allah janganlah sampaikan kepada AYAH berita tentang kami, ana-anaknya yang mengecewakan AYAH, dan jangan bebankan dosa-dosa kami kepada AYAH.

Jangan hinakan AYAH di hadapan pasukan kematian, malaikat Munkar dan Nakir dengan perbuatan-perbuatan hina dan mungkar yang kami lakukan.

Senangkanlah roh mereka dengan amal-amal kami, anak-anaknya di tempat pertemuan para arwah, ketika orang yang soleh bergembira dengan putera-puteri mereka yang soleh. Janganlah jadikan AYAH ternoda oleh perbuatan buruk kami.

Ya Allah jadikanlah kami penyejuk hati AYAH pada hari berdirinya para saksi. Dan jadikanlah mereka orang-orang yang paling cemburu dengan keberhasilan anak-anak mereka hingga Engkau kumpulkan kami, mereka dan segenap kaum muslimin di negeri kemuliaan-Mu, tempat menetapnya rahmat-Mu, dan tempat para wali-Mu bersama orang-orang yang Engkau beri kenikmatan,

Yaitu, para nabi, shiddiqin, syuhada dan solihin, mereka itulah sebaik-baiknya teman.
Demikianlah kurnia dari Allah dan Allah cukup mengetahui. Selawat dan salam semoga dilimpahkan Allah kepada junjungan kami Nabi Muhammad S.A.W, keluarga dan para sahabat baginda.

Walhamdulillahi Rabbil `Aalamin.  AMIN.. (sumber doa dari abubasyer.blogspot)Semoga Ayahanda MANAP BIN REPIN ditempatkan di kalangan mereka yang beriman & beramal-soleh.. 
InshaAllah.. AMIN

ogyep mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada saudara-mara, teman-teman & sahabat handai Ayahanda MANAP yang telah meluangkan masa menziarahi jenazah..

9 comments:

 1. al fatihah...semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Amin !!

  ReplyDelete
 2. My heartfelt condolences to you and your family.

  ReplyDelete
 3. Kindly accept my heartfelt condolence on d dismissed of your beloved father..

  Please remain strong..

  ReplyDelete
 4. Salam takziah! semoga rohnya ditempatkan disisi orang2 yg beriman...al fatihah!

  ogyep usah bersedih...

  ReplyDelete
 5. Takziah. Semoga roh arwah dicucuri rahmatNya

  ReplyDelete
 6. takziah dan alfatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 beriman...
  ogyep kuatkan hati...

  ReplyDelete
 7. Ogy ... kita sama2 merasa kehilangannya .. Al-Fatiha .. abg Leh

  ReplyDelete
 8. iNNALILLAHI WAINNAILLAIHI ROJIUN SEMOGA DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG2 YG DISAYANGI MU YA ALLAH

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...