THE YUMMY -MELLOW KITCHEN

Every bite will be very special and intended to remind us of the yummy-mellow things in our life.

ogyep's yummy-mellow cakes are made to order homemade cooks. So, no two are alike but all of them are bake from only the HALAL and highest quality ingredients.

So, indulge yourself in this ogyep's yummy-mellow garden kitchen. It will definitely yummy you and yet mellowing others...

THOSE WHO R BZZZ IN D KITCHEN & THOSE WHO LIKE TO PEEP

Thursday, 28 June 2012

ogyep's D'DAHLIA

Ramadhan is around d corner..
Syawal is still a distance away...
ogyep's D'DAHLIA is in d market already..
 Ramadhan bakal menjelang selang beberapa minggu lagi.. 
Syawal masih jauh di hadapan..
D'DAHLIA ogyep sudah mula berada di pasaran..
Up-close & Personal
D'DAHLIA in containers..
My D'DAHLIA is among my most popular biscuit during festives season.
D'DAHLIA adalah antara biskut yang sentiasa mendapat permintaan pada setiap musim perayaan. Kadang2, bukan musim perayaan pun orang bertanya..
This delivery is not for d coming Aidilfitri. These D'DAHLIA was ordered by a friend who will be joining a Bazaar throughout this weekend. She tends to promote Hari Raya cookies, besides her other products.
Besides D'DAHLIA.. ogyep do sells some other cookies for every festives season. Have been in d business for some times already.
From ogyep's gallery.
Corn Flakes Chocolate Chips
Ma'amor
There are few more... failed to locate d file.. (b4 having this blog, I didn't bother to keep photos of my products)
To-date, I m yet to kick-off with any samples for upcoming Hari Raya Aidilfitri.. as I m not sure whether I could cope-up with any increase in demand this year. Eventhough, I m only depending on mouth to mouth marketing, the sales trend tend to increase every year.
May b, should just cater my regular customers only.. 
Apparently, I have another priority i.e. MY ELDEST GIRL NEEDS MORE ATTENTION, AS SHE IS GOING TO FACE P.M.R. THIS YEAR..
Ready for delivery..

17 comments:

  1. Dear, I love dahlia cookies very much. Tapi rumah ni, setiap tahun banyak biskut yg terbuang. Tak ada org yg makan. Biskut yg dpt dr hamper raya, dah cukup? Cuma ingat tahun ni, nak buat biskut tart gulung

    ReplyDelete
  2. assalam Ogyep
    kita kenal dgn nama semperit bunga he he memang biskut wajib ada masa raya ni,dari dulu hingga kini begitu jg dgn makmor yg melepak putihnya itu, memang feberet habiss
    tp akak x mahir dua2 biskut tradisi ni selalu sister2 akak akan bawa balik tiapkali raya he he
    tolong makan je
    kalau nk order maamor berapa Ogy?

    ReplyDelete
  3. salam OYM,
    biskut wajib mak buat tiap thun.....:)

    ReplyDelete
  4. cantiknya dahlia dia...suka biskut ni sebab wangi, pastu cair di mulut.nak buat sendiri teramatlah malasnya sebab nak kena masuk acuan, terap sebijik2. huhuh

    ReplyDelete
  5. wahh cantiknya biskut dia....saya suka buat samprit..tiap2 raya kena buat..hehehe

    ReplyDelete
  6. Hi Ogyep, cantik biskut ini, I pun suka ngap ni sampai tak boleh berhenti. LOL

    Ular kejab, assignment tak siap lagi sebab ada hiccups. Tapi kena settle by tomorrow lah, tak siap malam ni kena wat kat umah.

    Tapi petang I abandon kejab sebab nak keluar posting baru, sebelum datang pondok saya bawa sunglasses, bib, tuala, tulis alamat umah incase you lupa cam mana nak balik. Stay tuned!

    Have a nice day, my dear. With love and hugs to you.

    ReplyDelete
  7. Hi Ogyep..cantik biskut dahlia ni..memang suka..tapi jarang buat sbb tak berape reti..errr share wesepi bole? muahhh!

    ReplyDelete
  8. wow..I'm incredibly impressed...wat a fantastic post..:)
    Tasty Appetite

    ReplyDelete
  9. wah...dahlia.. cantiknya..tk sbr pula,ingt nk raya jer.ehee..biskut dahlia ni mmg 'wajib' ada hari raya nnti..tk lengkap tnpa dahlia..suka sgt...:)

    ReplyDelete
  10. Berharap semoga di bulan ramadhan nanti biscuitnya laris manis!!!Amin.

    ReplyDelete
  11. Wahh Ogyep cayang all the best... betul tu kuih dahlia adalah kuih sepanjang zaman... mesti sedap ni.. terbau2 sampai ke sini.. cantik! moga perniagaan Ogyep terus maju dan maju.. Aminnn

    ReplyDelete
  12. suka kuih samprit degn coklat chips.. huhu..

    ReplyDelete
  13. I know this cookies but I don't the name, now I know already, hehehe..So you can have a fat Raya, so many business ..

    ReplyDelete
  14. akak sgt suka biskut dahlia ni.

    ReplyDelete
  15. Wow pretty cookies, no wonder so many orders. Good for you.

    ReplyDelete
  16. wah...banyak tultempahan...tahun ni cheq da nak buat biskut budjet2 jea..penat tak larat nak membiskut nanti...teruskan usahamu k..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...