THE YUMMY -MELLOW KITCHEN

Every bite will be very special and intended to remind us of the yummy-mellow things in our life.

ogyep's yummy-mellow cakes are made to order homemade cooks. So, no two are alike but all of them are bake from only the HALAL and highest quality ingredients.

So, indulge yourself in this ogyep's yummy-mellow garden kitchen. It will definitely yummy you and yet mellowing others...

THOSE WHO R BZZZ IN D KITCHEN & THOSE WHO LIKE TO PEEP

Sunday, 29 April 2012

NASI LEMAK FOR BREAKFAST

ogyep's NASI LEMAK
Sarapan apa pagi ni?
Dah tengahari, baru nak post n3 brekfast... Jangan mare...
Pagi ni, Vitamin R (Rajin) meluap-luap... Terlebih rajin gitu..
So, pagi ni kita breakfast Nasi Lemak ya..
Side dishes are d Sambal Tumis Udang & Sayur goreng Kacang Panjang & Tempeh.. (lagiiiii.....)
Jom kita layan ogyep's Nasi Lemak ya..
ogyep pernah post N3 Nasi Lemak ni before..
For d Nasi Lemak recipe, kindly view d recipe HERE
Oleh kerana sayur goreng kacang panjang semalam mendapat sambutan hangat kat rumah ni, pagi ni... dengan bangganya ogyep menggoreng sekali lagi untuk dihidangkan bersama Nasi Lemak..
And as for the Sauteed Long Bean & Tempeh Recipe.. You can view it in d LUNCH MENU
Untuk Nasi Lemak kali ini, ogyep masak sambal tumis Udang. Resepinya sama aje macam resepi sambal tumis Ikan Bilis, cuma yang berbeza adalah penggunaan udangnya sahaja..
merah menyala sambal tumis udang ku..

30 comments:

  1. dah lama tak makan nasik lemak. rindu pulak dengan nasik lemak dalam daun pisang ni. kalau ada sambal tempe pon sedap kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama tak makan...??!!! ogyep makan nasi lemak selalu juga... at least 2 kali dalam seminggu... lemak di badan pun dah meningkat agaknya...

      betul tu... samabal tempe sure sedapkan... next change pulak ya..

      Delete
  2. Salam ogyep, sedapnyer nasi lemak, akak lama betul tak buat nasi lemak, 2 bulan sekali belum tentu :D kalau tgk last n3 akak buat nasi lemak itu lah yg last sekali akak makan nasi lemak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama lah kalau cam tu... x pe.. x pe... pas ni gi beli santan ya, buat nasi lemak... sedapppp...

      Delete
  3. Replies
    1. Opppssss... enjoyed d photo right?.. :))))

      Delete
  4. sedapnya ogyep ada tempe goreng tu wallah...esuk nak beli tempe lah buat macam ni msti nyaman ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah beli ke tempenya KAkNoor? memang nyaman...

      Delete
  5. Hi Ogyep, wah.... sedap nya, ada lagi? I suka itu sambal udang, sedappppp..

    Have a nice day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mel,, I planned to put petai in d sambal udang... failed to get d petai lah..

      Delete
  6. The flavors, textures and colors in this dish come right off the plate. This looks amazing.

    Velva

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx Vel.... happened to be d combination was just right..

      Delete
  7. Replies
    1. Sori.... ngencesss ya... nah amik tisu sehelai..

      Delete
  8. baru je perkena semalam kat Mali's Corner taman bunga raya. sedap jugak, tapi main course, is their Char Kuey Teow

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mali's corner taman bunga raya kat mana U... Sedap ya?

      Delete
  9. Amboi2 kak! hehehe..bz2 pun...tu ape tu??mewah punya nasik lemak ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bzzzzz lah CW... tapi, priority is still family... takkan sempat baked untuk orang, tapi x sempat masak untuk family kan... something wrong gotu kalau cam tu... bzzz tak dan nak bw & respon to komen je..

      Delete
  10. ermmm bestnya...secukup rasa..;)

    ReplyDelete
  11. wahh nasi lemak..:)

    xpernah makan pn..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhhh... x pernah makan... betul ke ni????

      Delete
  12. is baru sempat melawat hari ni... terbizi sket (^____^)

    nampak sangat menyelerakan, is kata nak wat semalam, tapi xjadiks.. las2 buat keow teow goreng je (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngape pulak x jadik Is???? nasi lemak ke koew teow... jauh perginya tu... x de kena mengena antara hidup dan mati..:)))

      Delete
  13. Assalam ogyep,
    waduh sedapnya nasi lemak satu set tu..
    ni kalau beli agak2 ada dalam beringgit2 juga..namapk mewah lah dear..berselera akak tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..

      Betul tu, kalau beli camtu... sure about RM3.50 kan...

      Delete
  14. Wahh nasi lemak ngan sayur kacang smua tu sgt lengkap. Kenyang sungguh nmpknye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru tengok... dah kenyang... miracle ni...

      Delete
  15. Tengok nasi lemak awak, saya pulah macam lapar sahaja eventhough saya sudah makan malam, hehehe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. It will definitely made u hungry... You r d SONIA NASI LEMAK LOVER... of course... Never mind, take it as a supper..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...