THE YUMMY -MELLOW KITCHEN

Every bite will be very special and intended to remind us of the yummy-mellow things in our life.

ogyep's yummy-mellow cakes are made to order homemade cooks. So, no two are alike but all of them are bake from only the HALAL and highest quality ingredients.

So, indulge yourself in this ogyep's yummy-mellow garden kitchen. It will definitely yummy you and yet mellowing others...

THOSE WHO R BZZZ IN D KITCHEN & THOSE WHO LIKE TO PEEP

Monday, 30 April 2012

SWEETS FOR MY SWEET / YANG MANIS - MANIS UNTUK YANG MANIS SAHAJA

ogyep would like to take this opportunity to thank every single individuals and/or company who have continuously enjoy d yummy-licious of d 
ogyep's yummy-mellow foodies..
I won't call myself as a Baker.. as I believe that either baking or cooking is my own continuous learning process.. Everyday is a learning day to me... My kitchen is my classroom.. I m a teacher & student in my own classroom.. 

Remember that I told u guys that I was very bzzzzzz like a bee for d past few days... Below were the orders that had been delivered for d last weeks.. 
ENJOY VIEWING..

APAM SODA MEKAR



 BINGKA PANDAN


MARBLE BUTTER CAKE





BREAD MARBLE PUDDING



BINGKA UBI KAYU



POLKA-DOT STEAMED CAKES

CUP CAKES
 Last minute order, Alhamdulillah... able to complete & delivered on time.


fondant cuppies - door gifts  for kids

MUFFINS



ogyep juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada pengunjung-pengunjung ogyep yummy-mellow yang sering berkunjung dengan buah-buah tangan komen yang membina dan menarik... 
Walaupun kewujudan blog ini tidak memberi kesan yang besar kepada dunia masakan dan blogging, ogyep masih berasa berbesar hati kerana kewujudan nya masih mendapat tempat di hati sesetengah blogger..,
ogyep sayang yuoollllllssssss.....

50 comments:

  1. Tabik Dik Ogy....macam tak cukup tangan Akak tengok berderet-deret product yang di hasilkan.....Tahniah..moga terus maju jaya dalam bidang yang diceburi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tabik balik Kak Wati,

      Tangan cukup aje Kak... tetap 2 gitu... tapi dah macam orang hilang arah lah pulak...

      TQ Kak..

      Delete
  2. salam Ogyep kalau akak pengsan tu nak habiskan tabik hormat pada U yg tersangat rajin mengambil tempahan yg sbanyak itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila selesai aje kerja on Sunday tu... memang rasa nak pengsan.. Alhamdulillah, belum pernah pengsan lagi pulak tu.. order for d whole week Kak... back to back..

      Delete
  3. Ogyep... Pandainye wat kek dan kuih... Teruja LM tgk gmbr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata pandai, ada orang lagi pandai... Alhamdulillah, Allah bagi kelebihan kat bab makan2 ni...

      Delete
  4. Salam Ogyep...
    alhamdulillah...bnyknya tmphan ye...murah rezeki...
    msti cstmer puas hati nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali Asyifa,

      Alhamdulillah... mostly order daripada regular customer.. InshaAllah, lulus agaknya... feedbak memberangsangkan.

      Delete
  5. salam ogy...amboi..banyaknyer bungkusan, meh sini satu bleh?? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali,

      semua bungkusan dah ada nama & bil u... hehehehe

      Delete
  6. Busy like a bee.. Alhamdulillah, masyukkkkkkkk.. umpama sang lebah, kerajinannya memberikan rezeki kepada makhluk lain, kannn..

    ReplyDelete
  7. mak aihhh
    nak semua boleh
    sikit ajeee
    poss pun x ape ..
    kalau akk nak tempah bingka ubi tuu , bingka pandan tuu boleh takkk ??
    boleh lahhh , pos lajuuu ada ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pos kat ieda... ogyep letak bil sekali ya... tak termasuk kos penghantaran... :))

      Delete
  8. Replies
    1. InshaAllah, sedap....

      TQVM drop by kat sini, walaupun sibuk...

      Delete
  9. wahh puding sedap, cupcake sedap muffin sedap..heee

    i love bakeri too :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua sedap dik... peeped & order Ya...

      Delete
  10. suka tgk blog nie.. ada mcm2 kaler dan selera betul nengoknye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysia kan syurga makanan... macam2 ada... kalau suka, kena singgah selalu ya..

      Delete
  11. banyaknya semua tempahan ke ni..... terliur tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuanya tempahan Masya. Kalau Masya suka, order ya..

      Delete
  12. Salam kak, sory..baru sempat nak online..ni emel cikwan dapurcikwan@yahoo.com... saspen plak...cepat2 emel ye..

    psssstt...masak sakan ye kak! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak sakan u... nak reject, regular customer... nak tak nak, layannnnnnnn...

      Delete
  13. TerLOPONG sambil scroll down pagi ni ko tau tak dik.... teror! peh! hebat! peh! nak sikit hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutup mulut Kak Sha, masuk lalat nanti..

      Delete
  14. Assalam kak, buat semua ni seorang ke? wahh hebatlah kak..tabik sama akak..semua sedapx2 belaka ni. semoga bertambah murah rezeki dan bisnes akak yer:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak buat sorang2 Nieza.. Dah biasa... InshaAllah... AMINNN..

      Delete
  15. rajinlah akk nie.. hebatlah.. tabik springlah cam nie.. hehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun balas tabik spring lah ya... orang tabik kita,kita kena tabik balik... TQVM my dear..

      Delete
  16. Alhamdulillah rezeki.....memang tabik habis cheq da kalu dapat banyak tempahan cam ni sure pengsan dulu...he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Cheq Da... kalau dah pengsan, camne nak fulfill order... Hehehe..

      Delete
  17. Aslmkm. Cantik hasil tgn ogy, tentu customer puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQVM Along,

      Alhamdulillah, so far yang baik2 aje..

      Delete
  18. looks incredible & super tempting..
    lovely gift pack..:)
    Tasty Appetite

    ReplyDelete
  19. chewahh...heheh...good! dah pandai dah tu kak.... =)sukses!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pandai dah... TQVM CW... successssssssss... =)

      Delete
  20. ya rabbi,,, banyaknye makanan sedap2..

    lapar dah aku.. huhuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya rabbi... ada tetamu baru, TQVM sudi singgah... agak2 lapar, jenguk2lah ke sini... jamu mata.

      Delete
  21. amazing, all look amazing and delicious I love the gift pack boxes, lovely

    ReplyDelete
  22. Rajinnya...nampak semuanya lazat2 belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah buka order & amik order, kenalah merajinkan diri... betul tak?

      Delete
  23. sedapnya, leh buat tempahan tak

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. Dari yang cte-mute hingga yang besar giant... semua ada kat sini.. u named it, i got them ready for u.. :))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...